tiistai 2. marraskuuta 2010

Terveiset Virtuaalikorkeakoulu –seminaarista

01.11.10 oli ensimmäinen Virtuaalikorkeakoulujen yhteyshenkilöiden ja asianomistajaryhmien seminaari Tampereella.

Päivän tavoitteena oli työstää Korkeakoulujen yhteistyömahdollisuuksia:
* tieto-ja viestintätekniikan opetuskäytössä
* joustavien opetusmuotojen kehittämisessä
* virtuaalikorkeakoulutoiminnassa¨

Paikalla oli noin 50 henkilöä amkeista ja yliopistoista. VirtuaaliAMkin johtaja Marja Rautajoki piti tilannekatsauksen, VieruaaliAMK on aktiivisesti hakeutumassa KV- markkinoille, opintojen tarjoajana, koulutusvientiä :) Visioitiin VirtuaaliKK –verkoston verkkokoulutuksen palveluita www.korkeakoulut.fi. Virtuaaliyliopisto.fi toiminta päättyy / tai ainakin vähenee ja palvelut ”etsivät” uutta paikkaa, joka siis voisi olla em. uusi yhteinen osoite.

Iltapäivän ryhmätöissä etsittiin ratkaisuja joustavien opintojen toteuttamiseen, ja törmättiin niihin samoihin ongelmiin joiden kanssa on painittu jo 10 vuotta: raha, hyväksiluku ja verkko-opintojen tarjonta. Valitettavasti nämä kaikki ovat kysymyksiä, joita ei oikeastaan voi ratkaista näissä ryhmissä.

VirtuaaliAMK portaali ja sitä kautta tapahtuva opiskelijaliikkuvuus säilyvät ennallaan ja kehittyvätkin esim. SAMK on kuluvan syksyn aikana siirtymässä HAKA kirjauksen pariin, joka taas helpottaa tuota tunnusrumbaa.

Valitettavasti jäi nyt jotenkin pysähtynyt olo, kaikista suunnitelmista huolimatta, en osaa sanoa miksi.

2 kommenttia:

  1. Ei kannata olla huolissaan siitä, ettei parhaillaan tapahdu kovin paljon. Voidaan sanoa, että tässä on ollut aikamoista koskenlaskua ja sen jälkeen tulee aina suvanto. Siinäkin mennään koko ajan eteenpäin ja kyllä se koski siellä taas edessä on tulossa.
    Eilen eräs opettaja sanoi, ettei kestä enää yhtään muutosta piuhan katkeamatta. Tämä on varmaan aika monella tilanne. osaltaan tuohon suvantoon vaikuttanee Virtamkin rahoituksen ja tulevaisuuden epävarmuus. Ensi vuonna nähdään, miten se lähtee rullaamaan.
    terv. Sirpa B.

    VastaaPoista
  2. Niinpä, taidat olla kovin oikeassa :)

    Toivottavasti tuo VirtAMK pysyy pinnalla, siihen on tässä maassa upotettu rahaa aika hulppeasti.... ne on niitä meidän veroeuroja.
    terv. Kirti

    VastaaPoista