torstai 2. joulukuuta 2010

Kansallinen tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön suunnitelma

Eilen julkistettiin kansallinen tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön suunnitelma. , joka on jatkoa aiemmin syksyllä ilmestyneelle: Koulutuksen tietoyhteiskuntakehittäminen 2020 – raportille.

Suunnitelmassa esitellään strategiset linjaukset ja toimenpide-ehdotukset tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön kehittämiseksi. Pedagogiset mallit ja käytänteet osa on hyvä. Oppijan aktivointi ja osallistuminen, siirrytään tiedon jakamisesta ideoiden yhteiseen tuottamiseen ja tiedon yhdistämiseen.

Kouluasteella siis näin, ja pian nämä oppilaat ovat opiskelijoita, jotka osaavat ja kaipaavat sujuvaa tietotekniikkaa arkeen. – Toisaalta lukiessani tätä tuntui kuin olisin palannut 2000 luvun alkuun, silloin OPH:lta tuli aivan saman suuntaisia tekstejä?? Pitäisikö nyt pohtiakin, mikä on ollut muutoksen esteenä??

Kaikki minut hyvin tuntevat tietävät, että olen innokas kierrättäjä. Nyt olen jo aloittanut vanhojen tekstien uusiokäytön: Polyfonia / Tunnelmia aikuiskoulutuksen ATK - kurssilta 1990 .... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti