torstai 16. syyskuuta 2010

Arvioita siirtymisestä uuteen Moodleen

Kevään ja kesän aikana siis toteutettiin siirtyminen 1.6 Moodle versiosta 1.9 versioon. Muutamia pieniä sähläyksiä lukuunottamatta siirto meni hyvin, kiitokset Moodle ryhmälle, Ville, Antti ja Sami. Pitää muistaa, että SAMKissa on käytössä satoja Moodlepohjia ja käyttäjiä noin 6000. Jo tilastollisestikin näin suuressa massassa tulee jotain pientä ja opettajakunnassa on monenlaisia persoonia, osalle tulee väistämättä ahdistus / lamaannus, kun pitää tehdä jotain perusrutiineista poikkeavaa, tämän kanssa on elettävä.

Nyt kun 1.9 version Moodlea on käytetty kuukauden verran on tullut myös tyytyväisiä viestejä, uusia ominaisuuksia on kiitelty:
1) usean liitteen paluttamisen mahdollistava tehtävä, on osoittautunut odotettua monipuolisemmaksi (Lue lisää ohjeesta )
2) Kalenteri näkyy nyt Moodlen aloitussivulla, tämä helpottanee ainakin opiskelijoiden elämää
3) ryhmä-toiminnon monipuolistuminen, voi käyttää myös ns. emoryhmiä - tästä toiminnosta ei vielä ole varsinaisesti kokemuksia, mutta odotukset ovat suuret.

Koulutustakin on ollut tarjolla ja on syksyn aikana. Vanhat rutinoituneet käyttäjätkin ovat löytäneet uusia tuulia - hyvä näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti