torstai 30. syyskuuta 2010

DkIT keskiviikkona

Eilen keskiviikkona oli jo aikaa ajatella. Lounaalla keskustelin Adelen kanssa opiskelijavaihdosta ja siita kuinka vaihtoja hoitavasta henkilosta tulee vaihtareille kuin aiti ... toivottavasti han ei tarkoittanut minua ;) DkITssa on paljon vaihterita, kiinalaisille on omat ryhmat ja oma heille suunnattu koulutus - he myos tuovat tullessaan ison nipun rahaa ja ymmartaakseni he ovat siita syysta erityisen toivottuja.

Tapasin myos SAMKilaisen vaihtarin. (Oli ihan ilo puhua valilla suomea.) Hanen kokemuksensa vaihdosta / opetuksesta olivat oikein myonteisia. Taalla vaihtareille on omat ryhmat (siis noiden kiinalaiseten ryhmien lisaksi) ja opettajat ottavat opetuksessaan huomioon, etta osallistujilla on erilainen tausta. Hanen nakemyksensa Moodlen kaytosta taalla on, etta sita kaytetaan vahan ja opettajat tallentavat opiskelumateriaalit koulun kansioon ja sinne ei paase muualta kuin koulun koneilta. - Se siis selittaa miksi nama kirjaston koneet ovat kokoajan varattuja. Tosin nayttaisi silta, etta Facebook kuuluu myos taalla opiskelijoiden arkeen.

Tahan astista keskusteluista mielenkintoisin oli Andrew'in kanssa. Han tyonsa on kokopaivaista Moodlen ja eLearning asioiden kehitysta. Taalla on aivan SAMKista poikkeavat ratkaisut. Jokaiselle lukukaudelle tehdaan oma Moodle ja samalla edellinen suljetaan, niin, etta sita paasee vain lukemaan. Kolmevuotta vanhat Moodlet lopetetaan kokonaan. Moodlepohjat tulevat suoraan Bannerista (= SoelOPS) ja opettajat ja opiskelijat tulevat myos sielta. Mita tahan nyt sanoisi, mielenkiintoinen ratkaisu, joka tuo uudet erilaiset ongelmat kuin meilla. Andrew oli erittain kiinnostunut SAMKin ratkaisusta Screencastvideoiden jukaisuun Moodlessa ja sitten keskusteluulle varattu aika loppuikin.

Viela en ole paassyt nakemaan DkIT:n Moodlea.

Aamukavelysta on tullut turistikavely: Proleek Dolmen oli ihan nakemisen arvoinen kivikasa, vai onko vaarin kuvailla esihistoriallista monumnettia noilla sanoilla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti